Despre noi

sigla-alumniCine suntem?

Gruparea „Alumni Vasile Alecsandri“ Bacău este instituţie de educaţie, cultură şi creaţie în toate domeniile de formare iniţială şi continuă asociate programelor de studii din cadrul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău. Deţine personalitate juridică şi nu are scop lucrativ.

Ce dorim?

Identificarea, conservare şi promovarea fondului de achiziţii ştiinţifice, economice şi cultural - didactice consemnate de învăţământul superior băcăuan de la începuturi (1961) până în prezent.

Când ne-am constituit?

Statutul său a fost aprobat în Adunarea generală de constituire a Grupării „Alumni Vasile Alecsandri“ Bacău, din cadrul Societăţii Cultural-Ştiinţifice „Vasile Alecsandri“ Bacău, din 31.07.2012 iar constituirea sa legală s-a produs în data de 20 septembrie 2012.

Cine este persoana de contact?

Preşedinte executiv, Prof. dr. Venera-Mihaela Cojocariu

email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., telefon - 0234/208289

Obiective:

  1. Dezvoltarea conştiinţei apartenenţei absolvenţilor UVAB la un grup socio-profesional şi cultural caraterizat prin valori specifice de tip moral, civic şi profesional, orientate către dobândiea excelenţei. Activitatea proprie a absolvenţilor şi colaborarea acestora cu universitatea în care s-au pregătit pot contribui la realizarea acestui obiectiv.
  2. Implicarea absolvenţilor UVAB, prin toate pârghiile pe care le pot valorifica, în promovarea valorilor şi realizărilor Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău în spaţiul cultural local, regional, naţional şi internaţional.
  3. Organizarea unor activităţi decolaborare şi parteneriat în planul cercetării ştiinţifice împreună cu absolvenţii şi destinate acestora şi asigurarea promovării rezultatelor prin modalităţile instituţionale specifice.
  4. Implicarea absolvenţilor în procesul de educaţie permanentă realizat la nivel instituţional,  de specializare profesională atât pentru ei cât şi pentru colaboratorii acestora.
  5. Valorificarea expertizei şi experienţei absolvenţilor în efortul de sprijinire şi dezvoltare instituţională, de consolidare şi dezvoltare a relaţiilor cu alte instituţii de învăţământ superior şi de cercetare ştiinţifică din ţară şi din străinătate.
  6. Intensificarea colaborării cu absolvenţii pentru optimizarea relaţiilor cu mediul de afaceri şi plasarea absolvenţilor în posturi corespunzătoare, sprijinirea de către întreprinzători a procesului didactic,în special acela al realizării practicii de specialitate în diferite domenii de activitate în acord cu curricula universitară.
  7. Încurajarea şi susţinerea tinerilor cercetători şi profesori, a absolvenţilor Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău în vederea efectuării de studii de specialitate, stagii de documentare în ţară şi străinătate, participării la conferinţe şi congrese de specialitate în plan intern şi internaţional.

 

Date de contact

UNIVERSITATEA ”VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU,

Str. Mărăşeşti nr. 157, Bacău, 600115,

Tel. +40-234-208289 sau +40-234-542411, interior 276,

Fax +40-234-545753,

Ne găsiţi în Corpul D al universităţii, Departamentul de Consiliere Profesională, parter, sala D 19

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal