Facultatea de Matematica-promotia 1973-la ceas aniversar

reveredere mate 2014

Sâmbătă, 4 octombrie 2014, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost gazda unei reuniuni a absolvenţilor Facultăţii de Matematică, promoţia 1973.
Evenimentul s-a desfăşurat, începând cu ora 9, în Sala Senatului, debutând cu o încărcătură emoţională specifică unei reîntâlniri a sufletelor, a amintirilor şi a unor oameni care, cândva, şi-au clădit împreună viitorul.
Au fost multe amintiri de depănat şi multe poveşti de împărtăşit. Anii au trecut peste vieţile fiecăruia dintre ei, dar momentele petrecute împreună au avut loc parcă ieri. Douăzeci şi cinci de experienţe de viaţă, de poveşti, de destine ce au pornit fiecare pe drumul său imediat după absolvire, acum s-au reunit în jurul unei mese şi au readus în actualitate „anii care au trecut”, „ani de stângăcii, ani de naivităţi şi vise”.
În timpul petrecut împreună, aceştia au discutat la o ceaşcă de cafea, au retrăit clipele studenţiei vizitând sălile de curs în care şi-au pus bazele destinelor, şi-au făcut amintiri foto şi au reconstruit tabloul de acum patruzeci şi unu de ani, de la absolvire, de pe treptele universităţii.

foto revedere

 Agenda evenimentului a fost următoarea:
Ø  9:00 – 9:30: adunarea în holul central, rectorat;
Ø  9:30 – 11:00: de vorbă, la o cafea, cu profesorii din anii studenţiei şi multe, multe amintiri; Mesajul conducerii Facultăţii de Matematică, decan prof.univ.dr. Mihai Talmaciu – în Sala Senatului;
Ø  11:00 – 12:30: vizită în Campusul Mărăşeşti: săli de curs/seminarii/ laboratoare;

Invitaţi speciali ai evenimentului au fost prof.univ.dr. Victor Blănuţă, fost rector al Universităţii “Vasile Alecsandri” din Bacău, actual pensionar şi prof. univ.dr. Mihai Talmaciu, decanul Facultăţii de Ştiinţe.

Întâlnirea a fost moderată şi organizată de prof. Vasile Cautiş, consilier judeţean, fost director al Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” Bacău, absolvent al Facultăţii de Matematică din promoţia 1973, cu sprijinul Grupării „Alumni Vasile Alecsandri“ Bacău.

 
A consemnat
Ramona - Elena Rotaru,

student – voluntar,
Facultatea de Litere,
specializarea Limba şi literatura engleză - Limba şi literatura română,
anul II

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal