REVEDERE LA 51 DE ANI DE LA TERMINAREA STUDIILOR

REVEDERE LA 51 DE ANI DE LA
TERMINAREA STUDIILOR
(Facultatea de Filologie – Limba și literatura română – promoția 1964)
În data de 21.05.2015, începând cu ora 11:00, Gruparea „Alumni Vasile Alecsandri” Bacău, din cadrul Societăţii Cultural - Ştiinţifice „Vasile Alecsandri” Bacău, a organizat în Sala Senatului, din corpul D, la sediul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, revederea de la 51 de ani de la absolvirea promoției 1964 a Facultății de Filologie, specializarea Limba și literatura română.
La acest eveniment au participat un număr de 30 absolvenți și 3 cadre didactice (în activitate sau pensionari), precum și 24 de studenți (20 de studenți din anul I, de la Facultatea de  Litere și 4  studenți voluntari de la Departamentul de Consiliere Profesională, care s-au implicat în organizarea evenimentului).
Festivitatea a debutat cu intonarea imnului actual al Universității și Gaudeamus Igitur, după care a urmat o scurtă prelegere a domnului profesor Constantin Călin, în care au fost revocate amintiri frumoase din anii de studenție, iar elementele de timp și spațiu vechi au fost  armonios îmbinate cu prezentul și noul. Evenimentul a continuat cu un „remember”, în memoria persoanelor dispărute. Doamna Venera-Mihaela Cojocariu, Profesor doctor în ştiinţele educaţiei, în calitate de Președinte executiv al Grupării Alumni Vasile Alecsandri” Bacău, a subliniat importanța revenirii absolvenților la universitate și elementul de continuitate între participanții la eveniment și studenții din anul I, de la Facultatea de  Litere prezenți în sală în calitate de invitați.
Doamna lector universitar Drugă Luminița, în calitate de reprezentant al Facultății de Litere, a transmis mesajul de felicitare din partea colegilor săi și, totodată, și-a exprimat  emoțiile personale trăite cu prilejul acestei întâlniri, în calitate de absolventă a aceleiași instituții și facultăți.
 Ulterior toate persoanele participante au luat cuvântul, ocazie cu care și-au prezenta în fața auditoriului realizările personale de la terminarea facultății și până în prezent. Fiecare a încercat în cuvinte puține să adune și să împărtășească cât mai multă înțelepciune de viață, acțiune ce s-a finalizat cu înmânarea unor diplome pentru organizatorii evenimentului, din rândul absolvenților.
După fotografia de grup, participanţii s-au deplasat la masa festivă care a avut loc în incinta Restaurantului Parcul Trandafirilor din Bacău.      
Evenimentul a fost un bun prilej pentru foștii noștri studenți de a depăna amintiri plăcute din timpul studenției, de a relua legătura cu colegii și cadrele didactice universitare după o jumătate de secol.

 

final final afis revedere alumni 1                                                                  

                          035    034

     039

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal