Miercuri, 23 martie 2016,corp D, sala D215, ora 14:00, la  Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, a avut loc workshop-ul „Inteligența emoțională” aflat la prima ediție, organizat de către Departamentul de Consiliere Profesională (D.C.P.), susținut de către invitații Iulia Damian, Director programe și proiecte în cadrul Asociației Creștine de Caritate și Ajutor Ovidenia Bacău 2005, Gabriel Mareș, asistent doctorand în cadrul Facultății de Științele Mișcării, Sportului și Sănătății, și  Daniela Anton, psiholog D.C.P.
    La această activitate au fost prezenți 40 studenți, remarcându-se în număr semnificativ cei din cadrul Facultății de Științe, programul de studii Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.
Workshop-ul a debutat cu o prezentare generală a conceptului de Inteligență Emoțională(I.E.), cele 5 componente ale acesteia, după care au fost atinse aspecte practice precum: delimitarea dintre gândurile și indicatorii unei emoții, gestionarea emoțiilor pozitive și negative și transformarea acestei componente într-o abilitate de viață pornind de la conștientizarea și identificarea emoțiilor, modalități prin care ne putem dezvolta gradul de inteligență emoțională, indicatori ai unei persoane cu un nivel ridicat al I.E, localizarea emoțiilor la nivelul creierului, utilitatea și beneficiile îmbunătățirii gradului I.E la nivelul vieții globale.
   În partea finală a activității, studenților prezenți le-a fost administrat Chestionarul de maturitate emoțională-Friedmann, concluzionându-se asupra faptului că gradul de inteligență emoțională se poate perfecționa la orice vârstă, datorită neuroplasticității creierului.
Afis IE ie
 

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal