Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Traficul de persoane constituie una din noile forme de exploatare a ființelor umane sub diferite forme (sexuală, prin muncă, prin cerșetorie). Acesta este motivul pentru care data de 18 octombrie a fost declarată Zi Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane.
Anul acesta, Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, va fi celebrată printr-un eveniment  organizat de către Centrul Teritorial ANITP Bacău împreună cu Centrul de Informare Europe Direct Bacăuși Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, în data de 15 octombrie 2015, ora 10 în Aula Universității „Vasile Alecsandri”.
La eveniment vor participa reprezentanți ai instituțiilor băcăuane implicate în lupta împotriva traficului de persoane, tineri studenți și cadre didactice. Grupajul de informații va focaliza următoarele teme: drepturile și beneficiile derivate din statutul de cetățean european, modele de comportament care conduc la situații de trafic atunci când este exercitat dreptul la liberă circulație în spațiul european, inițiativele Uniunii Europene de securizare a frontierelor și activități ale autorităților locale și naționale de prevenire și combatere a situațiilor de trafic de persoane. Totodată se vor dezbate noi modalități de colaborare inter-instituțională privind lupta împotriva traficului de persoane.


Date de contact:

Conf. univ. dr. Cristina Cîrtiță-Buzoianu
Prorector cu etica și imaginea universității
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lector.univ.dr. Luminița Drugă
Responsabil executiv Centrul Europe Direct Bacău
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Centrul de Informare Europe Direct Bacău
Facebook: https://www.facebook.com/EuropeDirectBacau

Centrul Regional Bacău – Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane
Coordonator: Cms.șef Ion Munteanu
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

AFIS ANTITRAFIC 2015

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal