Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat 17 ateliere în cadrul evenimentului „Noaptea cercetătorilor europeni”

În fiecare an, în ultima vineri din luna septembrie, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău se aliniază iniţiativei Comisiei Europene, de a celebra cercetarea ştiinţifică printr-un eveniment dedicat publicului larg: Noaptea Cercetătorilor Europeni. Rolul evenimentului este acela de a oferi informaţii privind rolul cercetării pentru societate şi provocările cu care se confruntă cercetătorii.Mai mult, prin interacţiune directă şi participare la activităţile oferite de organizatori (universităţi, muzee, institute de cercetare ştiinţifică), participanţii descoperă „ce înseamnă cercetarea şi primesc răspunsuri la întrebările care îi preocupă.

Citește mai departe...

Liga Studențească din UBc organizează evenimentul „Boboc Fest” 2023

Liga Studențească, în colaborare cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează „Boboc Fest” 2023, un eveniment destinat în special studenților din anul I. Activitatea face parte din proiectul CNFIS-FDI-2023-0088 INCLUSIVE-UBc.

Citește mai departe...

Deschiderea anului universitar 2023-2024

Festivitatea de deschidere a anului universitar 2023-2024, va avea loc luni, 02 octombrie 2023, ora 10:00, în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Citește mai departe...

Oportunități pentru studenți în cadrul proiectului INSERT UBc implementat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

În perioada aprilie-decembrie 2023, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău implementează proiectul CNFIS-FDI-2023-F-0091 Studenți - angajatori – universitate - Împreună pentru piața muncii! (INSERT UBc), finanțat de Ministerul Educației, prin Fondul de Dezvoltare Instituțională.

Citește mai departe...

„Noaptea Cercetătorilor Europeni” la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment organizat în fiecare an, începând din anul 2005. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Vineri, 29 septembrie 2023, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău îşi deschide porţile pentru o nouă ediţie a evenimentului. Vă aşteptăm în Aula Universității, începând cu ora 17:00, pentru prezentarea expozanților care vă vor introduce în lumea fascinantă a ştiinţei şi cercetării, ce poate fi explorată în cele mai diverse, inedite și captivante modalități!

Citește mai departe...

Susținere internațională de teză de doctorat la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Joi, 21 septembrie 2023, a avut loc în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău susținerea publică a tezei de doctorat „Studii și cercetări cu privire la utilizarea membranelor organice din fibre goale din PAN, în procesul de ultrafiltrare al apei”, susținută de ing. Laurențiu TĂTARU. Comisia de doctorat a fost formată din: Preşedinte: Prof.univ.dr. Adriana-Luminița FÎNARU, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău; Membri: Coordonator științific Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Valentin NEDEFF, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău; Referenți științifici: Prof. univ. dr. hab. Rodica STURZA, Universitatea Tehnică a Moldovei, Chișinău, Republica Moldova, Prof. univ. dr. ing. Juan Antonio LÓPEZ RAMIREZ, Universitatea din Cadiz, Spania, Prof. univ. dr. Maricel AGOP, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, România.

Citește mai departe...

Noi direcții de colaborare între Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Universitatea Tehnică a Moldovei

În perioada 7-9 septembrie 2023, o delegaţie condusă de Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Valentin NEDEFF, preşedintele Senatului Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, a realizat o vizită de lucru la Universitatea Tehnică a Moldovei din Chişinău. În prezenţa rectorului Universităţii Tehnice a Moldovei, Prof. univ. dr. habil. Viorel BOSTAN şi a echipei sale, formată din prorectorul cu activitatea de cercetare, directorul Şcolii Doctorale şi directorii de departamente, a fost semnat un nou Protocol de colaborare între cele două instituţii de învăţământ superior.

Citește mai departe...

Începe admiterea de toamnă la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Universitatea de stat „Vasile Alecsandri” din Bacău organizează admiterea de toamnă, începând cu 4 septembrie 2023, pentru studiile universitare de licenţă, master și doctorat. Oferta educaţională a Universităţii include 35 de programe de studii universitare de licenţă, 24 programe de master şi 3 programe de doctorat, toate programele de studii fiind acreditate de către ARACIS.

Citește mai departe...

2200 de candidați înscriși la admitere la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

După finalizarea primei sesiuni de admitere, iulie 2023, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău s-au înscris aproximativ 2200 de candidaţi români şi români de pretutindeni la studii universitare de licenţă şi master, care au ales pentru concursul de admitere peste 8000 de opțiuni pe programe de studii. Conducerea Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău mulţumeşte tuturor colegilor şi studenţilor care s-au implicat în promovarea ofertei educaţionale, precum şi reprezentanţilor din mass-media care au prezentat oferta educațională a universității, activități care au dus la o creștere a numărului de candidați față de admiterea din iulie 2022. Universitatea va face demersuri la Ministerul Educației pentru suplimentarea de locuri bugetate, care urmează a fi puse la dispoziția candidaților în a doua sesiune de admitere.

Citește mai departe...

Formula Student România organizată pentru prima dată în România, la Bacău

În perioada 31 iulie-5 august va avea loc la Bacău competiția Formula Student România, pe circuitul Speed Park, omologat FIA, pentru prima dată în România. Este un eveniment internațional, dedicat tinerilor de cea mai înaltă ținută intelectuală și profesională, în care reprezentanții universităților tehnice din întreaga lume își demonstrează abilitățile de cercetare/inovare în domeniile mecanică auto, IT și IA, sprijiniți și de cei mai importanți producători în aceste domenii.

Citește mai departe...

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal