„Noaptea Cercetătorilor Europeni” la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Noaptea Cercetătorilor Europeni este un eveniment organizat în fiecare an, începând din anul 2005. Evenimentul oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a intra în directă legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Vineri, 29 septembrie 2023, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău îşi deschide porţile pentru o nouă ediţie a evenimentului. Vă aşteptăm în Aula Universității, începând cu ora 17:00, pentru prezentarea expozanților care vă vor introduce în lumea fascinantă a ştiinţei şi cercetării, ce poate fi explorată în cele mai diverse, inedite și captivante modalități!

Programul include ateliere de lucru, concursuri, activități educative, experimente și simulări, workshopuri, prezentǎri, demonstraţii pe teme din domenii de cercetare diverse, din care amintim: atelierele „Share rețeta bunicii” şi „Din tainele traducerii”, Workshop-ul „Rolul contabilității în managementul entităților economice”, experimentele și simulările realizate în laboratoare de cercetare „Aplicații IT”, „Ingineria industrială integrată în realitatea virtuală”, „Dezvoltare sustenabilă și protejarea mediului”, „Chimia și natura, relație, inspirație și creativitate”, Workshop-urile „Zoologia § experiențe perceptive”, „Tehnici de dezvoltare a inteligenței emoționale”, „Expoziţie de software – Sisteme de operare alternative”, „Matematica și digitalizarea în universul STEAM”, prezentarea „Să descoperim lumea probioticelor!”, Workshop-urile „Modalități de evaluare a potențialului funcțional la tineri”, „Deprinderile motrice însușite în școală valorificate cu succes” și atelierul „Experimentăm și învățăm”. De asemenea, reprezentanţi ai Ligii Studenţeşti din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău vor explica participanților ce ȋnseamnǎ „Studenţia la Bacău” ȋn cadrul unei prezentǎri interactive. Încă de la prima ediție, care a avut loc în anul 2005, Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost un eveniment al inovației, care a adus știința mai aproape de oameni și i-a ajutat pe cei mici, dar și pe cei mari deopotrivă, să înțeleagă mai bine tainele vieţii, ale universului, a tot ceea ce ne înconjoară și să ia parte la experimente care mai de care mai inedite şi mai amuzante. Pentru detalii privind evenimentul la nivelul României accesaţi https://www.noapteacercetatorilor.eu/, iar pentru agenda evenimentului desfăşurat la Bacău accesaţi link-ul următor (.pdf).

Bacau 2023 

 

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal