O delegație din Republica Moldova în vizită de lucru la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Luni, 17 iulie, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a primit vizita unei delegaţii formate din reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ din mediile universitar şi preuniversitar din Republica Moldova. În Aula „Vasile Alecsandri”, conducerea Universităţii a prezentat misiunea, structura, realizările şi proiectele actuale şi de perspectivă, urmărind să identifice, împreună cu colegii din Republica Moldova, posibile direcţii de colaborare viitoare.

Un circuit în laboratoarele din Campusul Mărăşeşti şi în baza sportivă a încheiat întâlnirea. Vizita a avut loc în cadrul unui eveniment mai amplu, organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, în parteneriat cu Consiliul Județean Bacău și cu Institutul de Dezvoltare și Expertiză a Proiectelor din Republica Moldova (IDEP Moldova), intitulat „Impulsionarea absorbției fondurilor europene de către Republica Moldova - țară candidată la UE, împreună cu județul Bacău”. Scopul evenimentului l-a reprezentat promovarea parteneriatelor transfrontaliere și a exemplelor de bune practici între cele două state, în domenii de interes precum administrație, educație și cultură, sănătate, turism, agricultură și mediu de afaceri, în vederea impulsionării absorbției fondurilor europene. Evenimentul a reunit peste 100 de reprezentanți ai autorităților publice locale, ai unităților medicale, ai instituțiilor de învățământ, precum și ai mediului de afaceri din România și din Republica Moldova.

 

  RM poza 2
 RM poza 1  RM poza 3

 

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal