Întâlnire transnațională în cadrul proiectului IN2RURAL la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

În perioada 3-5 februarie 2016 Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău reunește profesori și specialiști din Spania, România și Ungaria, ce vor analiza stadiul de dezvoltare a rețelei de colaboratori (universități și întreprinderi mici și mijlocii) care vor conlucra pentru îndeplinirea obiectivelor proiectului. 
Raliindu-se acestei încercări de revigorare a economiei și implicit a creșterii stimei și încrederii în sine pentru populația rurală a județului, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin proiectul IN2RURAL în care este implicată încă de la începutul anului trecut, își propune identificarea nevoilor de instruire în domeniul energiilor regenerabile pentru generarea forței de muncă calificată.
Primul pas constă în deschiderea unei platforme online și parcurgerea unui curs de engleză tehnică, la care vor participa câte 10 studenți de la Universitatea Juame I din Castellon, Spania, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Universitatea Karoly Robert din Gyongyos, Ungaria. După promovarea acestui modul, studenții pot urma cursul tehnic privind energiile regenerabile din surse fotovoltaice, eoliana și biomasa.
Întâlnirea este condusă de Isabel Gimenez Garcia, de la Universitatea Haume I Castellon și Liliana Topliceanu, din partea Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacău. Au participat Zoltan Bujdoso de la Universitatea Karoly Robert din Gyongyos,  Zsolt Radics de la Geolin Bt, Ungaria, Jose Segarra de la Heliotec, Gabriel Puiu, de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău și Valerica Rusu de la General Electric Bacău.
Proiectul a fost bine primit în rândul comunităților rurale, ceea ce conduce la o mai bună mobilizare a partenerilor și dă speranțe în sensul revitalizării comunităților rurale în ansamblul lor.

 

21

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal