Cursuri online în cadrul proiectului IN2RURAL

Proiectul IN2RURAL - Practici inovatoare în domeniul energiilor regenerabile pentru a îmbunătăți inserţia profesională în mediul rural, în cadrul căruia Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău acționează în calitate de partener național, a ajuns într-o etapă extrem de interesantă, organizarea unor cursuri online pentru  studenți, sub titulatura Energie regenerabilă pentru dezvoltare locală.
Cursurile, desfășurate în limba engleză și găzduite de o platformă Moodle, sunt organizate în patru module dedicate surselor regenerabile de energie și au fost precedate de un capitol de engleză tehnică și terminologii, axat pe topicul abordat. Obiectivul proiectului fiind legat de dezvoltarea rurală, subiectele abordate în cadrul cursurilor au fost:  Modulul 1- Energia regenerabilă și dezvoltarea locală; Modulul 2 – Energia fotovoltaică; Modulul 3- Biomasa; Modulul 4- Energia eoliană.
Aceste cursuri sunt urmate de câte 10 studenți din fiecare țară, Spania, Ungaria și România, admiși în urma unui proces de selecție. La finalul acestor module fiecare student va dezvolta un proiect final pe baza studiilor de caz propuse de lectori.
Important de menționat este faptul că aceste cursuri au un caracter extrem de aplicativ, ele cuprinzând, nu numai cunostințe tehnice de specialitate din domeniul surselor de energie regenerabile, dar tratează, de asemenea, aspectele economice, sociale și de mediu. Practic la sfârșitul celor patru module fiecare student va fi capabil să dezvolte un proiect propriu de exploatare a energiei regenerabile în mediul rural, cu tot ce implică acest lucru, aspecte tehnice, costuri, studiu de impact.
Mai multe informații se gasesc pe site-ul proiectului (http://www.in2rural.ub.ro/).
pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal