STUDENȚIADA 2016

Liga Studențească organizează cel mai mare și cel mai spectaculos festival studențesc din România „STUDENȚIADA 2016”, în perioada 1-8 noiembrie 2016, sub coordonarea Uniunii Naționale a Studenților din România. Anul acesta sărbătorim 10 ani de la prima ediție printr-o gamă largă de activități pregătite pentru studenți pe diferite teme: „Educație”, „Cultură”, „Sport”, „Distracție”, „Sănătate” și o ultimă zi dedicată amintirilor din copilărie.

STUDENȚIADA reunește sub numele UNSR-ului peste 80 de asociații studențești din 18 centre universitare și va avea în vedere rolul important pe care cultura, sportul, creativitatea şi inovaţia îl are în viaţa noastră de zi cu zi, atât în ceea ce priveşte dezvoltarea noastră ca indivizi, cât şi în societate.

În anul 2006, UNSR-ul a iniţiat STUDENŢIADA, festival studenţesc organizat la nivel naţional, care a determinat peste 5. 000 de tineri să participe, timp de o săptămână, la diverse activităţi extracurriculare. În 2007, STUDENŢIADA s-a desfăşurat în 10 oraşe, înregistrând 10 000 de studenți. În 2008 şi 2009, au fost vizate 11 centre universitare şi 20. 000 de studenți. Anul acesta, festivalul se va desfăşura în 18 oraşe şi vizează peste 50. 000 de studenți.

Asociația Liga Studenţească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău pregăteşte astfel pentru studenţii săi o varietate de activităţi care să-i ajute în dezvoltarea lor personală, cât şi în acomodarea lor cu tot ceea ce înseamnă viaţa de studenţie. În cadrul celor cinci zile studenţii vor putea participa la diferite sesiunii de comunicări, dezbateri pe diverse teme, workshopuri, traninguri, campanii de informare asupra mediului, dar şi activităţi sportiv-recreative şi diferite jocuri de societate care vor ajuta studenţii să socializeze şi să se dezvolte şi în afara cursurilor.

Deschiderea oficială a evenimentului se va desfăşura în cele două campusuri ale Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, marți 01 noiembrie 2016, ora 10:40. Activitatea va fi promovată prin amplasarea unor sisteme audio, care vor da startul celui mai așteptat eveniment studențesc din România.

În prima zi vor fi activități precum: TRAINING „DEZVOLTARE PERSONALĂ”, DEZBATERE „ADMITEREA ȘI PROMOVABILITATEA BACALAUREATULUI”, TRAINING „LEADERSHIP”, ACTIVITATE INTERACTIVĂ „CUNOAȘTE-L PE CEL DIN JURUL TĂU”, HALLOWEEN PARTY.

studentiada2016 md1 varinata mica 1

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal