Conferințele Bibliotecii Județene „C. Sturdza” la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Joi, 26 ianuarie 2017, ora 17:00, va avea loc în Biblioteca Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, prima ediţie a Conferințelor Bibliotecii Județene „C. Sturdza”. Evenimentul deschide seria de conferinţe lunare organizate de Biblioteca Județeană „C. Sturdza”, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău şi Consiliul Judeţean Bacău.

La 27 iunie 1893, câțiva băcăuani inimoși puneau bazele primei biblioteci publice, din convingerea că Bacăul poate fi mai mult decât un simplu târg de dugheni. Unul dintre cei mai importanți primari ai urbei din toate timpurile, Gheorghe Sturdza, avea să constituie, printr-o donație (fondul de carte al tatălui său, Costache Sturdza), un nucleu în jurul căruia s-a construit, în timp, un reper pentru comunitate. Așa a început povestea Bibliotecii...

A trecut mai bine de un secol și inițiativa Societății „Cultura” trăiește. Pentru a demonstra că spiritul locului rezistă, dincolo de vreme și de vremuri, și că există în Bacău un public pentru care Cartea rămâne un reper fundamental.

Vă așteptăm, deci, la prima dintre Conferințele Bibliotecii Județene „C. Sturdza”, pe care o DESCHIDEM, deloc întâmplător, cu un invitat special, Radu Vancu, una dintre vocile cele mai puternice ale generației sale. Conferențiar la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, poet, traducător și eseist, invitat la numeroase festivaluri de poezie din străinătate, care a înțeles că locul poetului nu e în turnul de fildeș sau în afara cetății, ci în inima comunității, în mijlocul oamenilor. Așadar, despre Eminescu, despre Pound, despre „metamorfozele” poeziei, despre (post)modernitate, despre noi și despre multe altele, cu Radu Vancu. Cu această ocazie va avea loc şi lansarea volumului său de versuri „4 A.M. Cantosuri domestice”.

afis conferinta ian v2

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal