Campanie de promovare a Programului START-UP NATION ROMÂNIA la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Consiliul Județean Bacău, în parteneriat cu Ministerul pentru Mediul  de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat prin Oficiul Teritorial pentru IMM și Cooperație Iași, dar și cu Universitatea „Vasile Alecsandri”  din Bacău a organizat o sesiune de informare, joi 30 martie 2017, privind Programul  START-UP NATION, care încurajează spiritul antreprenorial în rândul tinerilor, dar și stimulează înființarea de noi întreprinderi mici și mijlocii, conform Ordonanței 10/2017 aprobate de executiv.

Rectorul Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, Prof.univ.dr.ing. Carol SCHNAKOVSZKY a declarat: „Suntem bucuroşi că găzduim o întâlnire a campaniei de promovare a Programului START-UP NATION, care sprijină antreprenoriatul şi creează oportunităţi pentru tineri de a-şi deschide o afacere”.

Secretarul de Stat din cadrul Secretariatului General al Guvernului, Adrian MLĂDINOIU a precizat că guvernul susţine ferm acest program pentru ca tinerii să rămână în România şi să-şi pună în practică ideile de buisness.

Secretarul de Stat din cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Harry-Ilan LAUFER a susţinut că tinerii,  studenții, absolvenți, dar și persoanelor familiarizate cu mediul de afaceri au fost încurajate să aplice pentru acest program de ajutor pentru că astfel sprijină dezvoltarea economică a statului, simultan cu crearea de noi locuri de  muncă.

START-UP NATION, potrivit inițiatorilor de proiect, va finanța sociețățile înființate de la data de 30 ianuarie 2017, dacă îndeplinesc trei condiții de eligibilitate: să creeze minim un loc de muncă, să mențină locul de muncă minim 2 ani și să aibă înființată firma după 30 ianuarie anul acesta, pentru a primi 200 000 lei pentru a începe afacerea şi a avea acoperite cheltuielile privind salariile pe un an, chirie, echipamente și utilaje.

Încrierile se fac începând cu data de 1 mai 2017, în termen de 15 zile lucrătoare pe portalul Agenției Pentru Implementarea Proiectelor și Programelor pentru IMM-URI (www.aippimm.ro), având oportunitatea de a fi finanțaţi 10 000 mii de beneficiari. 

De asemenea, a fost adusă  în discuție problema birocrației din România care se pare că a dat de gândit guvernaților, care susțin că se lucrează intens la debirocratizarea la nivelul departamentelor de implementare a proiectului, avându-se în vedere ca în viitorul apropiat să ajungem să deschidem o firmă chiar și într-o zi.

DDS_7473.JPGDDS_7474.JPGDDS_7488.JPGDDS_7491.JPG

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal