Concursul Forme în literatură organizat la Facultatea de Litere

Grupul de cercetare GASIE de la Facultatea de Litere, în parteneriat cu Liceul Tehnologic „J.M.Elias” Sascut, organizează  vineri, 13 aprilie 2018, ora 12:00, premierea participanților la faza finală a concursului de desen Forme în literatură. Adresându-se deopotrivă liceenilor și studenților, concursul se  dorește a fi o încercare de a-i determina să își exploreze talentul și capacitatea de a transfera informațiile în alte elemente comunicaționale, în cazul de față, în forme grafice.

Elevii și studenții au avut la dispoziție perioada 1-31 martie 2018 pentru a elabora un desen pe baza unei poezii liber alese din bibliografie  (G. Bacovia – poeziile: Doină, Să ne iubim, Pastel, Tăcere, Regret, Epitaf, În altar, Aiurea, Ninge, Pastel). Desenul, păstrând tiparele poeziei vizuale, a urmărit redarea unor simboluri literare specifice care să includă versurile poeziei alese, dând, astfel, posibilitatea concurenților de a experimenta relația dintre cuvânt și forma vizuală.

Lucrările vor fi expuse în spațiile Facultății de Litere, urmând ca cele mai bune să fie premiate.

GASIE afis 2018

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal