Dialog Cetățenia activă – de la vorbe la fapte organizat de Centru Europe Direct Bacău

Primul dialog pe teme europene organizat de echipa Centrului de Informare „Europe Direct” (CIED) – Bacău în 2018, având ca temă Cetățenia activă – de la vorbe la fapte,  s-a desfășurat pe 17 aprilie, începând cu ora 12:00, în sala de conferințe a Bibliotecii Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Pe parcusul evenimentului, cei doi invitați – doamna Marta Butnaru, inspector de specialitate în cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Județului Bacău și domnului Gabriel Carnariu, președinte al Federației Tinerilor din Bacău au intrat în dialog direct cu studenți ai Facultății de Litere de la programele de Comunicare și relații publice (anul I) și Filologie (anul II și III). Acestora li s-a alăturat un grup de liceeni de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, voluntari în cadrul proiectului „Bacău – Capitala Tineretului din România”. Moderatorul acestui dialog a fost masteranda Maria Bocicov, care își desfășoară practica de specialitate în cadrul CIED Bacău. Din partea centrului, gazdele evenimentului au fost dna coordonator lector univ. dr. Nadia Morărașu, dna consilier de comunicare conf. univ. dr. Luminița Drugă și domnișoara decan, conferențiar universitar doctor Brîndușa Amălăncei.

Dată experiența invitaților în promovarea cetățeniei active în rândul tinerilor la nivelul municipiului și județului Bacău, fiecare dintre aceștia și-a prezentat profilul activității în cadrul instituțiilor pe care le reprezintă, reușind să stârnească interesul participanților prin maniera în care au arătat  modul cum reușesc, fiecare în stilul propriu, să treacă de la vorbe la fapte. Subiectele de dialog au vizat mai ales rolul voluntariatului și al inițaitivelor venite din rândul tinerilor în a schimba lucrurile de care nu sunt mulțumiți în comunitatea din care fac parte (precum educația ecologică deficitară a concitadinilor sau expunerea la fenomene sociale greu de eradicat precum cerșetoria) și în a preveni comportamentele nedorite (de exemplu, consumul excesiv de alcool, consumul de substanțe interzise etc.). Îndemnul fiecăruia dintre cei doi invitați, adresat tinerilor participanți, a fost constant acela de a încerca să își facă auzită vocea și de a acționa la momentul oportun.

Afis dialog 1 varianta 1

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal