Deschiderea Concursului Național de Creativitate Software și Hardware, explorIT la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

A opta ediția a Concursului național de creativitate software și hardware, explorIT, debutează în perioada 5-8 iulie 2018 cu o nouă probă de robotică și o nouă temă: Infinity. Organizat în acest an în parteneriat cu Facultatea de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, concursul a trecut la următorul stadiu, proiectarea sa în mediul academic universitar aducând un plus de valoare, o conectare a participanților cu piața muncii de top din domeniul IT, un punct de plecare pentru construcția, în comun, a unui Hub de Inovare Digitală. A opta ediție a concursului explorIT aliniază la start 51 de finaliști pentru cele 3 secțiuni: IT, Media, Robotică.

Deschiderea concursului va avea loc joi, 5 iulie 2018, ora 17:00, în amfiteatrul BI 30 al Facultății de Inginerie a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Organizat de tineri pentru tineri, în ultimii 4 ani concursul și-a extins staff-ul, atrăgând tot mai mulți liceeni pasionați de competiție și voluntariat, de la colegiile „Ferdinand I”, „Gh. Vrănceanu”, „Vasile Alecsandri” și-a lărgit aria de formare prin organizarea de workshop-uri interesante și motivante, precum şi prin activități de dezvoltare personală. Pornind de la premiza că tinerețea înseamnă curiozitate, curiozitatea înseamnă explorare, explorarea aduce cunoaștere și dezvoltare, explorIT s-a dovedit a fi un concurs emblemă pentru tinerii pasionați de IT, media și robotică, pentru cei care vor să învețe, să se dezvolte şi să demonstreze.

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal