Campionatul Național Universitar de Oină şi Campionatele Naționale Universitare de Înot

În perioada 12-14.04.2019, s-a organizat la Bacău, în premieră, după 40 de ani, Campionatul Național Universitar de Oină, de către Federația Sportului Școlar și Universitar, în colaborare cu Facultatea de Știinte ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, Federația Română de Oină și DJST Bacău.

Campionatul Național Universitar de Oină a fost o reușită din toate punctele de vedere, toate echipele prezente au vrut să marcheze cum se cuvine acest moment istoric și anume prezența la o astfel de competiție reluată după aproximativ 40 de ani, acest lucru fiind arătat din plin pe terenul de joc. Acest joc făcând parte din istoria și tradiția României, alături de studenții participanți la competiție, a fost prezentă Formația de dansuri populare „Pasteluri Băcăuane” din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, care au încântat și antrenat cu dansuri tradiționale moldovenești.

Deşi, majoritatea participanţilor au fost începători, ardoarea cu care aceştia au evoluat, a condus la derularea unor meciuri extrem de frumoase, apreciate de cei prezenţi.  În urma unor meciuri echilibrate, clasamentul final a fost următorul: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca; Universitatea Politehnică din București; Facultatea de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ovidius” Constanța; Facultatea de Știinţe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău; Academia de Studii Economice Bucureşti.

„Felicităm organizatorii acestei competiţii, precum și toți sportivii care au arătat că oina este un sport extrem de frumos care te cucereşte imediat, dacă ai curajul să încerci să îl joci! Mulțumim conducerii Federației Sportului Școlar și Universitar pentru materializarea inițiativei Federației de Oină de a se organiza această competiție, mulţumiri speciale fiind adresate domnului Dan Radulian care a fost prezent la eveniment, fiind un adevărat promotor al sportului nostru național! Mulțumim Facultății de Știinţe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău care a organizat în condiții foarte bune competiția, domnul decan Bogdan Rață fiind prezent permanent la întrecere, alături de cel care a fost sufletul evenimentului, domnul Constantin Șufaru, cel care a pus în aceste zile, oina pe primul plan! Ca de fiecare dată, DJST Bacău a fost alături de noi prin domnul director Georgel Cojocaru căruia îi mulțumim atât pentru ajutorul acordat la acest eveniment, cât și pentru deschiderea manifestată de a colabora pentru promovarea oinei la nivelul judeţului!”, a declarat domnul Dobre Nicu, Preşedintele Federației Române de Oină.

În perioada 12-13.04.2019, s-a organizat la Bacău, Campionatul Național Universitar de Înot organizat de către Federația Sportului Școlar și Universitar, în colaborare cu Facultatea de Știinţe ale Mișcării, Sportului și Sănătății din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, Federația Română de Natație și DJST Bacău. La competiție au participat 65 de înotători. De menționat este faptul că înotătorii care au participat la această competiție au fost îndrumaţi de prof.univ.dr. Silviu Șalgău și în acest an s-au obținut cele mai bune rezultate de când Universitatea„Vasile Alecsandri” din Bacău participă la acest concurs. Primele locuri au fost ocupate de  Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău; Universitatea de Vest Timişoara;Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București. Sportivii vor fi prezenți la Campionatele Mondiale Universitare care se vor desfășura la Napoli, Italia în luna iunie 2019.

poza1.jpgpoza 5.jpgpoza 3.jpgpoza 2.jpg

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal