Concursul judeţean de dezbateri „Eu aleg EUropa!”

Centrul de Informare Europe Direct Bacău, în parteneriat cu Centrul Informare Europe Direct Valea Trotușului-Comănești și Inspectoratul Școlar Județean Bacău, va organiza joi, 9 mai 2019, începând cu ora 13.00, etapa finală a Concursului județean de dezbateri academice „Eu aleg EUropa!”. Gazda evenimentului este Facultatea de Litere (Amfiteatrul „Dumitru Alistar”) a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Concursul „Eu aleg EUropa!” se desfăşoară în perioada 1 februarie – 9 mai 2019, în formatul de dezbateri World Schools (WS), având drept concurenți elevi din 16 instituții de învățământ liceal din județul Bacău, care doresc să îşi valorifice abilităţile de argumentare și dezbatere. Prin organizarea celor trei faze (locală, zonală și județeană) ale acestui concurs, se urmărește informarea și conștientizarea elevilor și cadrelor didactice băcăuane cu privire la importanța exercitării dreptului de vot la Alegerile europarlamentare din 26 mai 2019. De altfel, acest eveniment se înscrie în seria activităților de informare asupra rolului Parlamentului European și al procesului de alegere a reprezentanților pentru forul legislativ european, organizate local cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România și al Biroului Parlamentului European în România.

Miza pusă în joc pentru marea finală de pe 9 mai, Ziua Europei, este atât moțiunea în sine – Acest Parlament crede că viitorul Europei depinde de votul tinerilor la alegerile europarlamentare – susținută sau combătută de echipele finaliste de la Colegiul Național „Ferdinand I” și Colegiul Național „Costache Negri” Târgu-Ocna, cât și o vizită de informare și documentare la Parlamentul European de la Bruxelles, care va fi asigurată prin contribuția financiară a Județului Bacău și a Municipiului Bacău, parteneri ai Centrului de Informare Europe Direct Bacău.

Afis CONCURS finala cover

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal