Dialogul Viitorul digital al Europei: impactul „Industriei 4.0.”

Centrul de Informare Europe Direct Bacău, găzduit de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, organizează joi, 16 mai 2019, dialogul cu cetățenii băcăuani cu tema Viitorul digital al Europei: impactul „Industriei 4.0.” Principala temă a dialogului care va avea loc începând cu ora 12.00, în Aula „Vasile Alecsandri” vizează efectele „industriei 4.0” în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est.

Pe lângă aducerea în discuție a principiilor de bază ale „celei de-a patra Revoluții industriale în Europa” (interconectare, transparență a informațiilor, asistență tehnică și decizii descentralizate) și identificarea oportunităților și amenințărilor care derivă din procesul de digitalizare, un alt subiect de dialog va fi reprezentat de mecanismele de finanțare europene, disponibile pentru transferul de tehnologie. Invitația la dialog este adresată în special studenților băcăuani ai Facultății de Inginerie și ai Facultății de Științe de către domnul prof. univ. dr. ing. hab. Carol Schnakovszky, Rector al  Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău împreună cu domnul dr. ing. Anton Pal, Șef Departament Dezvoltare Proiecte din cadrul S.C. AEROSTAR S.A.

Din dorința de a face dovada că progresul tehnologic poate avea un rol decisiv în dezvoltarea umană durabilă, vom oferi participanților posibilitatea de a oferi feed-back prin intermediul aplicațiilor digitale pe parcursul dialogului real cu distinșii invitați.

AFIS DIALOG

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal