Conferința „PERFORMED Performanță și Calitate în Educație”, ediția a IX-a

Joi, 16.05.2019, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a avut loc Conferința studențească națională PERFORMED - Performanță și calitate în educație, ediția a IX-a și Târgul opționalelor, eveniment organizat de către Departamentul de Consiliere Profesională, în colaborare cu Facultatea de Științe, avându-i ca profesori organizatori pe conf. univ. dr. Liliana Mâță și conf. univ. dr. Carmen-Violeta Popescu.

Evenimentul a fost deschis de către doamna conf. univ. dr. Carmen-Violeta Popescu, care a adresat încurajări participanților pentru prezentarea lucrărilor înscrise în cadrul secțiunilor ale conferinței. Conf. univ. dr. Liliana Mâță a prezentat desfășurarea programului conferinței, după care a lansat invitația pentru vizita în cadrul „Târgului de opționale”.

Elementul inedit al acestei ediții a fost prezența „Târgului de opționale”, prin care expozanții, cadre didactice din învățământul preșcolar și primar, au adus în atenția vizuală a participanților idei atractive de realizare a unor activități educaționale pentru elevi.

Două prezentări inedite au fost cea a participantei, Alexandra-Georgiana Poenaru, profesor de sociologie și cultură civică în cadrul Colegiului Național „Roman - Vodă”, Neamț, cu lucrarea „Discriminare și inechități sociale pe piața muncii. Cazul imigranților români din Italia” și Paul-Alin Butunoi, absolvent al Facultății de Inginerie, programul de studii Tehnologia construcțiilor de mașini, profesor mecanică, în cadrul Colegiului Tehnic „Miron Costin”, Roman cu lucrarea „Determinarea nivelului de dezvoltare a creativității la elevii din învățământul liceal”.

Ambele prezentări au generat întrebări și discuții în rândul celor prezenți la activitate, subliniind interesul pentru teme de actualitate ale societății contemporane, consecințe ale acestora în mediul educațional, evidențiind totodată preocuparea pentru dezvoltarea și perfecționarea profesională a tinerei generații de cadre didactice.

poza 1

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal