Conferinţa finală a proiectului SICOC

Marţi, 10 decembrie 2019, ora 13:00, în BI29, va avea loc Conferinţa finală a Proiectului CNFIS-FDI-2019-0045 „Strategii inovative de consiliere şi orientare în carieră” (SICOC). Proiectul a fost finanţat din Fondul de Dezvoltare Instituţională,  Domeniul 1: Creşterea echităţii sociale, în vederea incluziunii sociale şi sporirea accesului la învăţământul superior, corelarea ofertei educaţionale cu cererea pieţei muncii (inclusiv cele privitoare la consilierea şi orientarea în carieră). Beneficiarul acestui proiect este Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, perioada de implementare fiind  mai – decembrie 2019.

Cei 90 de studenți din grupul-țintă au beneficiat de servicii de consiliere și orientare în carieră prin intermediul Departamentului de Consiliere Profesională. Printre activitățile realizate amintim: 5 workshop-uri de consiliere şi orientare în carieră la care au participat 135 de studenți; au fost aplicate 3 chestionare pentru studenți și angajatori; un forum intitulat „Povestea unei cariere de succes” unde  au fost prezentate 9 modele de parcurs profesional de succes; 5 workshop-uri tip cafenea publică  între studenți și angajatori; un concurs „Cel mai apreciat VideoCV”, 9 premii acordate în cărţi şi burse de internship.

Platforma online de consiliere http://portal-dcp.ub.ro/sicoc2019 a adăugat 2 noi funcții pentru testimoniale și VideoCV-uri. La conferință vor participa reprezentanţi ai unor organizaţii, cadre didactice, consilieri și studenţi care vor împărtăși din experiențele pe care proiectul SICOC le-a oferit.

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal