La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău studiază două bursiere AUF

La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău în cadrul Școlii de Studii Doctorale de la Facultatea de Inginerie studiază două bursiere venite prin Agenţia Universitară a Francofoniei, coordonate de către Prof.univ.dr.ing.Dr.h.c. Valentin NEDEFF, respectiv: Hanen FILALI, bursă de cercetare doctorală  de la Universitatea din Cartagina, Tunisia și Dr. Fègbawè BADANARO, bursă de cercetare post-doctorală de la Departamentul de Biochimie/Nutriție, Facultatea de Științe, Universitatea din Lomé, Togo. Studiile la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău se desfășoară pe durata a 3 luni.

Prof.univ.dr.ing.Dr.h.c. Valentin NEDEFF a declarat că: „În programul de burse       « Eugen Ionescu » care se oferă țărilor francofone, anul acesta, România a acordat 73 de burse pentru o competiție de 455 de candidați din 21 de țări. La Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău au venit anul aceasta 2 studente, una post-doctorat din Togo și o studentă doctorandă din Tunisia. După deschiderea granițelor, urmează să avem și 2 post-doctoranzi din Algeria în domeniul Ingineria mediului. Anual, avem candidați care optează pentru universitatea noastră, anul de vârf fiind 2017, când am avut 11 bursieri. Suntem încântați că ne aleg, iar în activitatea lor publicistică și activitatea lor didactică menționează colaborarea cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, iar noi vrem să le mulțumim pentru imaginea pe care ne-o fac”.

Hanen FILALI a venit la Bacău în cadrul programului de burse doctorale « Eugen Ionescu » pentru efectuarea stagiului de cercetare. „Programul de burse este unul prestigios și nu am ezitat să vin aici să studiez, deși există acest context dificil generat de pandemie. Fac parte dintr-o echipă de cercetători din mai multe țări și vreau să stabilim relații de colaborare cu cercetătorii de aici de la Bacău. Țin să mulțumesc Ambasadei României din Tunisia, Agenţiei Universitare a Francofoniei și Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău pentru tot sprijinul acordat”, a precizat Hanen FILALI.

Dr. Fègbawè BADANARO a aplicat pentru o bursă post-doctorală prin programul « Eugen Ionescu » care îi permite să își continue studiile de cercetare. „Tema mea de cercetare se referă la identificarea de metale grele în insectele comestibile și se realizează sub coordonarea domnului Prof.univ.dr.ing.Dr.h.c. Valentin NEDEFF. Acest cadru va permite colaborarea între cele două universități. Le mulțumesc repezentaților de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău pentru ospitalitate și Agenţiei Universitare a Francofoniei prin intermediul căreia putem realiza aceste stagii de cercetare în întreaga lume”, a relatat Dr. Fègbawè BADANARO.

poza 1

poza 2

poza 3

 

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal