Ziua Francofoniei sărbătorită de Facultatea de Litere în mediul online

Facultatea de Litere din cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău serbează, în acest an, 20 de ani de când Ziua Francofoniei a devenit un eveniment constant și așteptat al lunii martie.  Pe data de 18 martie 2021, la ora 15:00, pe platforma Microsoft Teams, va avea loc un eveniment care își propune să marcheze atașamentul față de limba franceză, a cărei expresie rămâne la fel de puternică și în mediul virtual.  

După o scurtă evocare a celor două decenii în care francofonia s-a declinat într-o multitudine de ipostaze și forme creative, studenții își vor pune în joc imaginația, dublată de o bună cunoaștere a limbii franceze, într-o serie de concursuri propuse de mentorii lor, special pentru această ocazie: La francophonie en images (concurs de postere și prezentări - coordonat de Conf. univ. dr. Maricela Strungariu), Les dix mots de la francophonie (concurs de creativitate - coordonat de Conf. univ dr. Simina Mastacan), concurs de redactări (coordonat de Lector univ. dr. Raluca Bălăiță). De asemenea, se va prezenta revista Reste à voir a studenților francofoni (Prof. univ. dr. Veronica Balan).    

Acest eveniment are și o încărcătură simbolică, dorind să probeze faptul că  perenitatea valorilor francofone, semnificația profundă a acestora, rămân nezdruncinate în confruntarea cu schimbările abrupte pe care dialogul didactic le-a suferit în ultima perioadă.

Afis francofonie 2021

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal