Lansarea proiectului Europe Direct Bacău la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Lansată la nivel european în 2008, reţeaua EUROPE DIRECT a dezvoltat, anual, programe de comunicare dedicate persoanelor interesate de programele și politicile europene, asigurând pentru publicul local un prim contact cu informaţia europeană. De asemenea, centrele oferă feed-back instituţiilor UE, comunicând la nivel central care sunt cele mai frecvente solicitări ale cetăţenilor.

Începând cu 1 mai 2021, brandul de comunicare europeană „Centrul de Informare Europe Direct” (CIED/EDIC), consolidat în cei peste 12 ani de activitate, a intrat în istorie. Într-o prezentare sintetică a activității CIED Bacău, putem accentua cele 4 linii principale ale misiunii asumate an de an: comunicare, informare, educație și dialog. Fiecare dintre participanții la activitățile noastre ne cunosc deja cartea de vizită și deschiderea echipei spre colaborare și implicare civică.

Din fericire pentru comunitatea băcăuană, centrul de informare găzduit de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău continuă să facă istorie și în perioada 2021-2025, sub numele de EUROPE DIRECT Bacău, prin proiectul gestionat de Comisia Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău şi Municipiul Bacău. Este onorantă și angajantă apartenența la rețeaua celor 420 de centre EUROPE DIRECT la nivelul UE (din care 24 în România) care reprezintă interfaţa Comisiei Europene în relația cu cetăţenii la nivel local şi au misiunea de a promova o cetăţenie europeană informată şi activă. Promisiunea noastră pentru noua generație de centre EUROPE DIRECT este aceea că vom fi și mai aproape de cetățenii băcăuani și vom căuta să le facem auzită vocea la cele mai înalte foruri europene.

Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău îi invită pe partenerii, colaboratorii și publicul băcăuan la lansarea proiectului „101034457 – EUROPE DIRECT Bacău” (2021-2025), gestionat de Comisia Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău şi Municipiul Bacău.

Echipa de proiect dorește ca, prin evenimentul de lansare al EUROPE DIRECT Bacău programat pentru data de 20 septembrie 2021, ora 11.00, în Aula Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, să creeze un spațiu al dialogului constructiv între autoritățile publice, instituțiile de învățământ băcăuane, presa locală, organizații guvernamentale și nonguvernamentale cu care colaborează la realizarea activităților de comunicare.

Pe tot parcursul evenimentului, se vor respecta regulile de distanțare socială și purtarea obligatorie a măștii de protecție respiratorie, conform restricțiilor impuse de către autorități și recomandărilor din partea OMS și a Guvernului României privind prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

afis

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal