Trainning online în cadrul proiectui FDI „Studiază la UBc !” implementat de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Pe platforma Microsoft Teams a avut loc un trainning online organizat de către Liga studențească în cadrul proiectului FDI „Studiază la UBc !”. Studenții din proiect au dialogat cu elevii cu privire la înscrierea la facultate (step by step), specificul vieții de student și adaptarea la aceasta. Prin această activitate studenții au avut ocazia de a le împărtăși elevilor din experiențele lor privind alegerea unui program de studii, înscrierea la facultate, integrarea în comunitatea academică, formarea noi abilități necesare viitorului statut de student.

Au fost prezentate care sunt posibilitățile de formare în cadrul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, prin oferta educațională a celor cinci facultăți (Facultatea de Inginerie, Facultatea de Litere, Facultatea de Științe, Facultatea de Științe Economice, Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății).

De asemenea, s-a lansat și concursul cu premii „Vreau să fiu student!”, respectiv realizarea unui eseu motivațional/prezentări în care elevii să argumenteze alegerea unui program de studii și de ce aleg UBc. Doamna Prof.univ.dr. Venera Cojocariu le-a explicat elevilor ce ar trebui să conțină structura eseului motivațional și cât de important este să știm să argumentăm ceea ce ne dorim să studiem. La sfârșitul lunii noiembrie vor fi desemnați câștigătorii și vor fi oferite premiilor care constau în echipamente pentru învățământ online.

Proiectul, finanțat de CNFIS prin Fondul de Dezvoltare Instituţională (FDI) 2021, se realizează în parteneriat cu 4 licee: Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu, Liceul „Carol I” din Bicaz, Liceul „Gheorghe Ruset Roznovanu” din Roznov și Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” din Sascut. Elevii din grupul-țintă al proiectului și profesorii coordonatori și-au exprimat interesul pentru activitățile proiectului care vin să sprijine dorința de formare continuă a eleviilor din mediile defavorizate.

received 138870491775768 1

 

poza 1 poza 2
 poza 3

 

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal