Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Ca în fiecare an, în cadrul manifestărilor prilejuite de data de 18 octombrie, considerată „Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane”, Centrul „Europe Direct”, Bacău, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Bacău și Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, structura-gazdă a Europe Direct, Bacău, vor organiza, începând cu ora 13.30, în format on line, pe platforma TEAMS, o serie de dezbateri la care vor participa studenți, cadre didactice și reprezentanți ai echipei interinstituționale de prevenire și combatere a traficului de persoane din județul Bacău și anume: coordonatoarea Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane, Bacău, subcomisar de poliție Alina-Manuela Rusu și  inspectorii de specialitate Daniela Aniței,  și Liviu Nistor de la aceeași instituție.

Prin această campanie se dorește nu numai informarea, ci şi conștientizarea publicului cu privire la riscurile şi implicaţiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, iniţiativa îşi propune să  abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea şi oferta care favorizează existenţa acestui fenomen, chiar și în condițiile în care mare parte din activitatea noastră zilnică nu se mai desfășoară fizic. Prin aceste acțiuni dorim să-i ajutăm pe tineri să conștientizeze că pericolul din spatele unui ecran este la fel de mare.

Lipsa educației, sărăcia, dorința de rezolvare rapidă a problemelor de ordin financiar fac posibilă existența încă, a traficului de fiinţe umane, un fenomen scăpat de sub control și devenit un flagel al societății moderne. Și, pentru că un rău poate naște uneori un rău și mai mare, traficanții și-au găsit noi  mijloace prin care să poată ajunge la victime și în condiții de on line. Este motivul pentru care Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează o serie de întâlniri incluse în cadrul campaniei de prevenire a traficului de persoane ,,Pariuri oarbe”, campanie care se desfășoară la nivel european în cadrul forumului EMPACT, alături de Franța, Germania, Spania, Austria, Belgia, Ungaria, Norvegia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Lituania, Letonia, Cipru, Luxemburg, Cehia, Islanda, precum și Comisia Europeană, Europol și Frontex.

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal