Reuniunile Culturale „Alecsandriada”

Joi, 9 decembrie 2021, ora 11:00, platforma Microsoft Teams a Universității a găzduit Reuniunile Culturale „Alecsandriada”, ediţia a V-a, sub genericul „Umanism – cultură – educaţie. De la Scrisoarea lui Neacșu din Câmpulung, la Gramatica bardului de la Mircești (500 de ani de la descoperirea primului text redactat în limba română)”, organizator Societatea Cultural-Ştiinţifică „Vasile Alecsandri” Bacău, coorganizatori Facultatea de Litere, Gruparea ALUMNI „Vasile Alecsandri” Bacău, în parteneriat cu filiala Bacău a Uniunii Scriitorilor din România.

Evenimentul este înscris în ciclul de manifestări dedicate împlinirii a 60 de ani de la înființarea Institutului Pedagogic de 3 Ani din Bacău (azi, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău), realizate în colaborare cu Consiliul Județean Bacău.

Programul a inclus un simpozion tematic dedicat bardului de la Mircești, o lansare de carte „Mai presus de toate, dragostea”, autor Diana-Briseis Diaconu, Editura „Egal”, Bacău, 2021 și un moment liric din poezia lui Vasile Alecsandri, în limba română și chineză, în traducerea profesoarei Cai Qing, mama lui Yin Yuguo (2002-2019).

 

poza 1 poza 2
 poza 3

 AFIS

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal