Conferinţa Internaţională Forme discursive. Evocarea trecutului și răspunsuri la provocările contemporane

Conferinţa Forme discursive. Evocarea trecutului și răspunsuri la provocările contemporane va fi organizată, în perioada 27-28 aprilie 2023, de Facultatea de Litere a Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău și reuneşte manifestările ştiinţifice ale grupurilor de cercetare din cadrul Centrului de cercetare INTERSTUD (ESPACES DE LA FICTION, LOGOS, CULTURAL SPACES, GASIE) şi CETAL.

Co-organizatori ai acestei conferințe sunt: Universitatea din Lorena, Centrul de cercetare în mediere, Universitatea din Messina (Italia), Universitatea „Tor Vergata” din Roma (Italia), Universitatea pentru Străini din Siena (Italia), Universitatea Atatürk, Erzurum (Turcia), Universitatea „Konstantin Preslavsky” din  Shumen (Bulgaria), Universitatea din Lleida (Spania), Proiectul ANR AIÔN (Franța), Agenția Universitară Francofonă și Asociația pentru Dezvoltarea Francofoniei, Bacău (România).

Pentru a cerceta diferitele modalități de structurare și construire a identităților, conferinţa a fost concepută pe 4 secţiuni: Receptarea miturilor, Medievalism, Probleme și crize globale contemporane, Dezinformare. Comunicare. Media.

Conferința va avea loc online, pe platforma Microsoft Teams a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău. Detalii privind logarea vor fi publicate în programul conferinței.

APPEL À CONTRIBUTIONS / CALL FOR PAPERS

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal