Ziua Francofoniei, ediția a XXII-a

Sărbătoarea Francofoniei la Facultatea de Litere a Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău are loc pe data de 22 martie 2023, de la ora 13.00, la Biblioteca Universității. În acest an, evenimentul, devenit o tradiție îndrăgită și așteptată de iubitorii limbii franceze ai comunității noastre academice, are o semnificație deosebită, în contextul celebrării a 30 de ani de la aderarea României la Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF).

Limba, cultura și civilizația franceză devin, și cu această ocazie, premisa și cadrul de dialog între participanți, indiferent de naționalitate. Studenții străini francofoni sunt invitați pentru a le împărtăși colegilor români cele mai interesante aspecte culturale și lingvistice ale limbii franceze din zona lor de proveniență. Practicarea limbii franceze în contexte non-formale, în care jocul și creativitatea sunt instrumente și atuuri prețioase, care facilitează comunicarea, este încurajată și în acest an. Participanții, studenți și elevi băcăuani, sunt invitați să realizeze afișe pe o temă de cultură și civilizație franceză, să ilustreze în mod personal cele 10 cuvinte ale Francofoniei și să participe la concursuri de creație, în care să dezvăluie, în mod original, momentul în care autobiografia lor lingvistică s-a îmbogățit cu pasiunea pentru limba franceză. La finalul acestor activități, concepute sub formă de concursuri, se vor acorda premii și diplome. Obiectivul mai larg este acela de a crea un cadru agreabil, în care dialogul inter-generațional în/prin limba franceză să fie stimulat, inclusiv prin identificarea unor opțiuni de valorificare a acesteia în viitor.

 afis francofonie 2023 corect

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal