Masă rotundă „Provocări actuale în predarea matematicii”

Vineri, 31 martie 2023, Departamentul de Matematică-Informatică şi Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic au organizat o masă rotundă cu tema „Provocări actuale în predarea matematicii”. Evenimentul, găzduit de Facultatea de Ştiinţe în sala D206, i-a avut ca invitaţi pe d-na prof. univ. dr. Dorina RĂDUCANU şi pe dl. conf. univ. dr. Nicuşor MINCULETE, decan şi respectiv prodecan ai Facultăţii de Matematică şi Informatică de la Universitatea „Transilvania” din Braşov.

Această activitate continuă seria colaborărilor realizate, de-a lungul timpului, de către cele două facultăţi, în domeniile Matematică şi Informatică. Au fost analizate posibilităţile de a atrage elevii şi studenţii către aceste domenii fundamentale, precum şi necesitatea de a adapta permanent demersul didactic la tendinţele actuale de digitalizare şi orientare către aplicaţii concrete. Au fost prezentate şi jocurile didactice dezvoltate în cadrul proiectelor ERASMUS+ de tip KA2, la care Facultatea de Ştiinţe a participat în ultimii ani. Invitaţii au dialogat şi cu studenţii de la Matematică, prezentând acestora posibilităţile de continuare a studiilor la universitatea parteneră, la nivel de master şi doctorat.

 Afis masa rotunda Bv 31 mar 2023

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal