ACTIVITĂȚI DE TEREN PENTRU STUDENȚII UNIVERSITĂȚII „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU


Departamentul Biologie, Ecologie și Protecția Mediului, din cadrul Facultății de Științe de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a organizat pentru studenții programului de studii de licență Biologie, în data de 22 mai 2023, activitatea de teren „Biodiversitatea agroecosistemelor viticole - conservare și gestionare”, pe domeniul viticol al societății comerciale S.C. Eugprod S.R.L.

Viile administrate de societatea comercială sus-amintită sunt situate în arealul Dealurile Moldovei și dețin soiuri de struguri care sunt utilizate în obținerea vinurilor cu indicație geografică, cum ar fi: soiuri albe (Fetească albă, Fetească regală, Sauvignon) și dintre soiurile aromate/semiaromate, Muscat Ottonel. În aceste plantații au fost implementate secvențe tehnologice favorabile creșterii producției şi profitabilității culturii viței de vie. Se utilizează practici și tratamente fitosanitare prietenoase cu mediul, în vederea menținerii resurselor genetice şi a biodiversității.

Sub brandul domeniul Burcilor, în crama situată în localitatea Traian, jud. Bacău, se produc vinuri care în ultimul an au fost premiate cu note de argint la vinurile albe și o medalie de aur pentru un vin roze. Succesul acestor vinuri dovedește că se respectă practicile culturale și oenologice ale plantațiilor, iar tehnologia de obținere servește drept suport în evidențierea caracteristicilor analitice și organoleptice ale produselor finale. 

 

poza resize

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal