Studenții Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău implicați în promovarea ofertei educaționale

În perioada 9-10 iunie, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău s-a desfășurat activitatea „Ambasador UBc” în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0088 „Acces la educație și viață de calitate: incluziunea socială a tinerilor din medii defavorizate” (INCLUSIVE-UBc).

Au fost selectați 30 de studenți care vor realiza pe parcursul proiectului activități de promovare a ofertei educaționale a universității, precum: comunicare directă și/sau online a evenimentelor organizate de UBc destinate elevilor, implementarea și/sau monitorizarea campaniilor de informare și de promovare online, în cadrul rețelelor sociale; distribuirea în rândul liceenilor a materialelor de informare și de promovare a UBc; identificarea studenților aflați în risc de marginalizare sau abandon pentru a le oferi ghidare spre serviciile de specialitate din cadrul UBc. „Această activitate reprezintă o continuare a proiectului de anul trecut, care a fost implementată la nivelul liceelor partenere. Anul acesta am extins-o la nivelul studenților din cadrul Universității, aceștia fiind cei mai buni purtători de cuvânt în dialogul cu elevii. Cele 4 ateliere organizate au avut ca obiectiv formarea studenților în vederea realizării unor activități de promovare într-un mod cât mai profesionist”, a declarat Conf. univ. dr. Cristina Cîrtiță-Buzoianu, Director de proiect. Au fost realizate 4 ateliere în vederea formării studenților ambasadori și promotori UBc: Atelier foto-video, Atelier de educație incluzivă, Atelier de PR și Social media și Atelier Public Speaking. În cadrul atelierului de Educație incluzivă a fost abordată, într-o manieră creativă și non-formală problematica excluziunii și a riscurilor discriminării. Studenții au experimentat și descoperit importanța diversității, ce înseamnă a fi diferit și a fi împreună, pentru o viață de calitate în comunitatea în care trăim. Viitorii colaboratori în cadrul proiectului INCLUSIVE- UBc s-au arătat foarte interesați de activitatea propusă de către experții din cadrul proiectului, considerând-o o adevărată provocare, conștientizând totodată că pot contribui la creșterea imaginii, prin realizarea unor astfel de activități.

 

 Amb2  Amb3
  Amb1

 

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal