Cursuri de limba română și limba engleză organizate pentru refugiații ucrainieni de către Centrul Europe Direct Bacău


La SOS Satul copiilor Hemeiuș și-au găsit adăpost copii și adulți, cetățeni ucrainieni. A fost momentul în care, printr-o mobilizare exemplară au început să se deruleze o sumă de activități reunite sub semnul „Împreună pentru Ucraina”. Una dintre acestea, deosebit de importantă pentru integrarea refugiaților în societatea românească a fost activitatea desfășurată de  Europe Direct Bacău, centru de informare găzduit de Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, încă din anul 2009, interfaţă a Comisiei Europene în relația cu cetăţenii la nivel local,  un proiect gestionat de Comisia Europeană, prin Reprezentanţa Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău şi Municipiul Bacău.

Împreună cu SOS Satul copiilor Hemeiuș și Centrul de Tineret Hemeiuș reprezentanții Europe Direct și bursierii media ai centrului, studenți ai Universității au ținut săptămânal, cursuri gratuite de limba română și limba engleză, atât pentru adulți, cât și pentru copii.

Vineri, 30 iunie 2023, ora 15.30, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, sala Bibliotecii Central Universitare, va avea loc festivitatea de absolvire a cursurilor de limba română, la care participanții  la aceste cursuri  vor intra în posesia certificatelor care le atestă rezultatele muncii de 9 luni de zile.

La festivitate vor participa reprezentanți ai conducerii instituției de învățământ superior băcăuan, ai Facultății de Litere, coordonatorii locali ai refugiaților, membri ai SOS Satul copiilor Hemeiuș și ai Centrului de Tineret Hemeiuș.

 

 afis UCRAINA

 

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal