STUDENŢIADA 2013

În perioada 28 octombrie-3 noiembrie 2013 se va desfăşura STUDENŢIADA la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău la care sunt aşteptaţi 5 000 de tineri băcăuani. Anul acesta acţiunile se desfăşoară sub semnul Creativităţii şi Inovaţiei şi vizează promovarea modelelor personale, autohtone care pot avea un rol semnificativ în dezvoltarea intelectuală a studenţilor. Cele 7 zile au fost împărţite tematic astfel încât tinerii să se implice activ în toată gama de activităţi specifice vieţii de student.

studentiada

Luni, 28 octombrie va avea loc deschiderea oficială în Aula Universităţii la ora 10, iar sub genericul Ziua Culturii, studenţii propun o conferinţă intitulată Cultura românească – cititul - o provocare pentru studenţi. Marţi, 29 octombrie este Ziua inovării şi dezvoltării, în care regăsim un concurs de pictură, seminar pe teme rutiere, târg de inovaţii şi invenţii şi piesa de teatru „Hotel Paris” desfăşurată la Teatrul Bacovia. Miercuri, 30 octombrie este Ziua Sportului, iar în cadrul acestei zilei studenţii propun un seminar pe tema sănătăţii, campionat de minifotbal şi handball. Ziua Interculturalităţii pe 31 octombrie este dedicată ecologizării, un seminar rutier, un flash-mob desfăşurat în Piaţa Tricolorului şi Halloween Student Party. Vineri este Ziua Educaţiei centrată pe problemele actuale ale studenţilor, educaţia nonformală şi educaţia sau cei 7 ani de acasă. Sâmbătă este Ziua Tineretului European şi include o excursie la Tabăra Sălătruc, iar duminică va încheia seria de activităţi sub semnul voluntariatului.


pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal