Rectorul Universității “Vasile Alecsandri” din Bacău a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității „Angel Kanchev” din Ruse – Bulgaria

În luna martie Rectorul Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău, Prof. univ. dr. ing. Valentin Nedeff, a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității „Angel Kanchev” din Ruse – Bulgaria.

Evenimentul a fost marcat de prezența Excelenței Sale, domnul Victor Dediu – atașat cultural în Ambasada României la Sofia, membrilor Consiliului Academic al Universității” Angel Kanchev” și a reprezentanților din mass-media bulgară. Colaborarea dintre cele două universități a început în anul 2002, cu ocazia Conferinței Internaționale „Energy Efficency and Agricultural Engineering”, Prof. univ. dr. ing. Valentin Nedeff fiind cooptat în anul 2009 în comitetul științific al acestei conferințe. Tot în anul 2009, colaborarea dintre cele două universități s-a dezvoltat când la inițiativa Rectorului Universității „Vasile Alecsandri” din Bacău a fost semnat primul acord Erasmus – mobilități profesori și studenți pentru ciclul de studii universitare de licență, domeniul Științe Inginerești. Alte colaborări prin programul Erasmus urmează a fi dezvoltate în domeniile Kinetoterapie şi Terapie Ocupațională.

În anul 2011 a fost semnat un acord de colaborare pentru activități desfășurate la nivel de doctorat și cercetare științifică, iar la ediția din anul 2013 a Conferinței Internaționale „Energy Efficency and Agricultural Engineering” o delegație formată din 12 doctoranzi și profesori de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău a participat și susținut lucrări în secțiunile conferinței. În cadrul edițiilor Conferinței Internaționale „Optimizarea Proiectării Constructive și Tehnologice – OPROTEH”, organizată de universitatea noastră, în comitetele științifice și în prezidiul secțiunilor, precum și în comitetul științific și editorial al revistei „Journal of Engineering Studies and Research”, indexată în șapte baze de date internaționale, au fost cooptați profesor Hristo Beloev, profesor Nicolay Mihailov și profesor asistent Chadar Vezirov. 

Pentru anul 2014 cele două universităţi au în program două colaborări importante: în luna mai o delegație de la Universitatea „Vasile Alecsandri” va participa cu lucrări științifice la manifestările organizate cu prilejul aniversării a 60 de ani de activitate a Facultății de Agricultură din universitatea bulgară, iar în perioada 04-07 iunie va avea loc la Bacău a doua ediție a Conferinței Internaționale „Riscuri Naturale şi Antropice – ICNAR2014”, la care Universitatea „Angel Kanchev” din Ruse este co-organizatoare.

DSC_0150.JPGDSC_0149.JPGDSC_0091.JPG

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal