Centenar Dumitru Alistar

Azi, 18 iulie, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Dumitru Alistar, la Facultatea de Litere a Universităţii „Vasile Alecsandri“ din Bacău are loc o acţiune evocatoare menită să sublinieze însemnătatea profesorului, scriitorului şi publicistului la dezvoltarea şi afirmarea disciplinei limba şi literatura franceză, precum şi a culturii locale şi naţionale.

La ora 11, în Sala de consiliu, şi-au dat întâlnire universitari, foşti discipoli ai lui Dumitru Alistar, studenţi, masteranzi, profesori de specialitate, slujitori ai artelor din Bacău şi din zona Moldovei. Cel evocat la centenar a fost un redutabil traducător din franceză, spaniolă, portugheză şi italiană, dar şi poet, prozator şi publicist. Lector şi conferenţiar la Facultatea de Filologie a fostului Institut Pedagogic de 3 Ani din Bacău, a condus destinele acestei instituţii ca decan şi a configurat un model de conduită intelectuală în cei 13 ani de profesorat. Îşi dau concursul Societatea Cultural-Ştiinţifică „Vasile Alecsandri“ Bacău (iniţiatoarea evenimentului), Asociaţia Băcăuană pentru Dezvoltarea Francofoniei şi Gruparea ALUMNI „Vasile Alecsandri“ Bacău. Va urma, în toamnă, sub semnul aceluiaşi centenar, un colocviu de romanistică, tot în cadrul Facultăţii de Litere.

alistar

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal