Preşedinta Societăţii Americane de Chimie în vizită la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Miercuri, 24 septembrie 2014, ora 10:00, în Aula Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău, va avea loc o întâlnire între conducerea Universităţii şi o delegaţie a Societăţii de Chimie din România, condusă de Prof. univ. dr. ing. Sorin ROŞCA.

Invitata de onoare a Societăţii de Chimie din România este Dr. ing. Marinda Li WU – Preşedinta Societăţii Americane de Chimie. De asemenea, vor participa şi reprezentanţi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, Prof. univ. dr. ing. Victor Corneliu RADU – Vice-preşedintele Societăţii de Chimie din România şi Şef lucrări dr. ing. Cristina TODAŞCĂ – Preşedinta Secţiunii de Tineret din cadrul aceleiaşi Societăţi. În cadrul acestei întâlniri vor avea loc discuţii privind implicarea Universităţii „Vasile Alecsandri” din Bacău şi a Filialei din Bacău a Societăţii de Chimie din România pe plan local, naţional şi internaţional privind promovarea rolului chimiei în învăţământ, cercetare şi producţie. Filiala din Bacău a Societăţii de Chimie din România a fost înfiinţată la data de 27 februarie 2003 la iniţiativa colectivului de cadre didactice de specialitate de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Facultatea de Inginerie, Departamentul de Inginerie Chimică si Alimentară. Din octombrie 2007 există şi o Secţie a Tinerilor Chimişti, în prezent filiala având un număr total de 130 membri din învăţământul superior, învăţământul preuniversitar şi din industrie. Anul acesta a fost organizată a VIII-a ediţie a Colocviului Franco-Român de Chimie Aplicată – CoFrRoCA, sub egida Societăţii de Chimie din România, prin filiala Bacău, în perioada 15-17 septembrie 2014, la Montpellier, Franţa.

Afis vizita soc. romana de chimie

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal