Cursuri de formare a studenților evaluatori ARACIS la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău

Uniunea Națională a Studenților din România (UNSR) împreună cu Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) organizează sesiuni de formare a studenţilor evaluatori în vederea participării lor în evaluările instituţionale externe ale ARACIS. Aceștia vor contribui la creșterea gradului de implicare a studenților în ceea ce privește calitatea în Învățământul Superior.

UNSR sprijină implicarea activă a studenților în procesul de asigurare a calității în învățământul superior românesc. În acest context, oferim oportunitatea studenților de a-și arata interesul către îmbunătățirea procesului educațional. Studenții reprezintă o componentă importantă atât ca resursă umană a procesului de învăţare, cât şi în procesul de evaluare.

Sesiunea va avea loc în perioada 13-17 martie 2015 în Bacău, la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău. Obiectivele sesiunii de formare sunt:
  • înțelegerea rolului asigurării calităţii în contextul învăţământului superior din România;
  • însușirea informațiilor din documentele specifce ARACIS (Ghidul de evaluare externă, Metodologia de evaluare externă, standardele de referință și lista indicatorilor de performanță, Legea Asigurării Calităţii);
  • prezentarea contextului naţional şi internaţional privind asigurarea calităţii;
  • concretizarea programului unei vizite de evaluare, echipa și rolul studentului în cadrul acesteia;
  • dezvoltarea gândirii analitice, managementul timpului, comunicarea și lucrul în echipă.
Sesiunea de formare vizează următoarele aspecte principale: activităţi de formare a studenților evaluatorilor, prezentarea scopului ARACIS, aspecte practice privind implicarea studenţilor în activitatea de evaluare, verificarea cunoştinţelor relativ la standardele şi indicatorii de performanţă din Metodologia și Ghidurile ARACIS.
Persoană de contact:
Munteanu Mihai-Viorel
Președinte al Asociației Liga Studențească din Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău
e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. 
tel.: 0747162698
pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal