Zilele Francofoniei

În anul 2015, Facultatea de Litere a Universitatii „Vasile Alecsandri” din Bacău sărbătorește a 15- a ediție a Zilelor Francofoniei. Născute odată cu noul mileniu, manifestările științifice dedicate culturii francofone și limbii franceze au devenit o tradiție care îi reunește, an de an, pe studenții, universitarii și, în general, pe francofilii băcăuani.

Vor fi organizate concursuri de traducere, eseuri, afișe, jocuri lingvistice, toate sub semnul celebrării limbii lui Molière. Patru lectori străini de la Universitatea din Poitiers, Franța și Helmo, Belgia, care efectuează stagii de predare în cadrul Facultății de Litere, vor modera o dezbatere pe tema Mai are limba franceză un viiitor? Tot cu această ocazie va fi lansat și cel mai recent număr al revistei studenților francofoni „Reste à voir”.

afis francofonie 2015

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal