PROF. UNIV. DR. ADRIANA-GERTRUDE ROMEDEA, DE LA UNIVERSITATEA „VASILE ALECSANDRI” DIN BACĂU, A PRIMIT PREMIUL DE EXCELENȚĂ AL ASOCIAȚIEI ROMÂNE A DEPARTAMENTELOR UNIVERSITARE FRANCOFONE (ARDUF)

La 20 Martie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Internațională a Francofoniei. Institutul Francez din Iași a extins ziua de 20 martie la nivelul unei luni întregi oferind evenimente variate, culturale și sportive. Anul acesta, pe 27 martie 2015, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași a aniversat cea de-a XX-a ediție a Colocviului Internațional „Zilele Francofoniei”, în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei, Institutul Francez din Iași și Asociația Română a Departamentelor Universitare Francofone (ARDUF).
În deschiderea  Colocviului Les imaginaires de la Francophonie, organizatorii au prezentat un film documentar dedicat celor 20 ani de la prima ediție, urmat de decernarea premiilor ARDUF:
  1. CEA MAI BUNĂ TEZĂ DE DOCTORAT: Anca Mihaela CĂILEANU, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași,  conductor științific, Prof univ. dr. Alexandru CĂLINESCU;
  2. PREMIUL TÂNĂRULUI CERCETĂTOR:  Prof. univ. dr. Carmen ANDREI, Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați;
  3. PREMIUL DE EXCELENȚĂ: Prof. univ. dr. Adriana-Gertrude ROMEDEA, Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău, Prorector cu programe de învățământ și activități studențești, fost Decan al Facultății de Litere, cu implicare activă în sprijinirea francofoniei și a studiilor filologice, cu o bogată activitate de cercetare, redactor-șef al revistei INTERSTUDIA, organizator de colocvii internaționale în domeniul francofon;
  4. PREMIUL OPERA OMNIA: Prof. univ. dr. Marina MUREȘANU-IONESCU, pentru întreaga activitate, ca întemeietor de școală, fondator al JOURNÉES DE LA FRANCOPHONIE, sprijin constant al francofoniei în mediul universitar și activitate științifică.
Premiile au fost înmânate de către Prof. univ. dr. Elena-Brândușa STEICIUC, de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, președinta ARDUF.
În continuare, profesori și cercetători din țară și din străinătate au ținut conferințe în plen și pe secțiuni, au schimbat opinii despre Imaginaires et expériences identitaires ; poétiques du divers dans les littératures francophones, La francophonie des mythes, le mythe de la francophonie, Imaginaires de la langue.

DSC_0097.JPGDSC_0101.JPGDSC_0103.JPGDSC_0105.JPGDSCF9373.JPGDSCF9377.JPGDSCF9380.JPG

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal