Prima ediţie a proiectului “Super PROF, cariera mea didactică” la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău

Miercuri, 25.03.2015, corp D, sala 224, etaj 2, ora 12:00, la Universitatea “Vasile Alecsandri”din Bacău,  a avut loc prima ediţie a proiectului derulat de Departamentul de Consiliere Profesională - “Super PROF, cariera mea didactică”.
La eveniment au participat: inspector de specialitate pentru învățământul primar, profesor Rodica Leonte; inspector cu perfecționarea de la Inspectoratul Școlar Județean Bacău, profesor Maria Dobroi; director D.C.P., prof. univ. dr. Venera-Mihaela Cojocariu; psiholog D.C.P., Doina Pascal; director D.P.P.D., lector dr. Costică Lupu; titular al disciplinei Didactica specialității și coordonator practică pedagogică, prof. univ. dr. Luminița Bibire; studenți voluntari ai D.C.P. Proiectul a fost destinat tuturor studenților  care se pregătesc pentru cariera didactică ce au fost interesați de participarea la examenul de titularizare, sesiunea iulie 2015.
Cei peste 90 de studenţi de la toate facultaţile și programele de studii cu profil didactic au participat la întâlnire și a urmărit cu maxim interes prezentarea invitatelor. Acestea au demonstrat practic modalitatea de documentare pentru candidați, accesând direct site-ul unde aceștia găsesc toate informațiile utile concursului. Ulterior prezentării, s-a realizat un veritabil dialog, în cadrul căruia studenții au adresat diverse întrebări punctuale de interes general/particular reprezentantelor inspectoratului, referitoare la acest prim examen extrem de important pentru viitoarea lor carieră didactică (termene și procedură de înscriere, locul lecției de probă, cerințe, tipuri de subiecte la proba scrisă, mod de evaluare, mod de ocupare a posturilor, distincția dintre un titular, un suplinitor  calificat și un suplinitor necalificat, modul de ocupare a catedrelor netitularizabile, modul de ocupare al unei catedre de către suplinitori). Având în vedere utilitatea evenimentului, interesul demonstrat şi participarea numeroasă a studenților, a devenit evidentă concluzia ca în anii viitori să se asigure continuitatea acestui proiect și o eficiență sporită.

super prof 1.jpgsuper prof 6.jpg

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal