Decernarea titlului de Doctor Honoris Causa Prof. univ. dr. WILHELM FRIEDL

Joi, 25 iunie, ora 12, a avut loc în Aula Universității „Vasile Alecsandri” ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa Prof. univ. dr. WILHELM FRIEDL. Activitatea profesională și științifică a Prof. univ. dr. WILHELM FRIEDL este impresionantă concretizându-se în peste 170 de articole publicate în reviste de specialitate, peste 680 de prezentari orale, poster şi video şi în 29 cărţi publicate ca autor şi coautor.
Din 1992 a devenit şeful Clinicii de Ortopedie, Traumatologie şi Chirurgia Mâinii din cadrul de Spitalului din Aschaffenburg, iar din 1994 este, în acelaşi timp, şi membru al corpului didactic al Universitatii din Würzburg, dar şi Profesor la Universitatea din Heidelberg. Ținând cont de experienţa practică acumulată în timp,  a fost  promovat ca: membru ales al Consiliului de Ortopedie Traumatologie din Bavaria; Preşedinte ales Gerhard Küntscher Society-Osteosynthese Internationall 2016; visting Profesor la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din  Timişoara; purtătorul de cuvânt al Traumanetwork Nord Bavaria-Würzburg; şef al departamentului de recuperare, Clinica Aschaffenburg.
Prof. dr. Wilhem Friedl a pus bazele unei discipline noi, respectiv chirurgia spinală, şi este promotorul unor tehnici medicale moderne, participând astfel la progresul şi alinierea ortopediei româneşti şi germane, la standardele europene internaţionale. Contribuţia pe care a avut-o Profesorul Wilhelm Friedl la dezvoltarea şi propagarea cunoaşterii ştiinţifice s-a impus prin dezvoltarea mai multor tipuri implanturi de osteosinteză care au fost distribuite în diferite ţări, cumulând 20 de patente.„Domnul profesor universitar doctor medic Wilhem Friedl are colaborări cu Facultatea de Științe ale Mișcării Sportului și Sănătății, cu Spitalul de Urgență Moinesti, spital cu care noi vrem să avem colaborări din ce în ce mai multe și mai bune”, a completat Prof. univ. dr. ing. Dr.h.c. Valentin Nedeff, Rectorul Universității. „Vă mulțumesc din inimă pentru acest titlu și mă simt onorat de această ceremonie solemnă, într-un cadru special. Sunt sunt impresionat de tot ce am găsit aici, la Universitatea «Vasile Alecsandri»”, a încheiat Prof. dr. Wilhem Friedl.

poza DHC

pozUniversitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal, respectiv imaginea prin mijloace automatizate. Accesați declarația privind prelucrarea datelor cu caracter personal